LIIRAn tulokset esillä Mindtrekissä 20.9.

15.9.2017

Liikenteen reaaliaikaiset rajapinnat (LIIRA) -hanke on yksi 6Aika Avoin data -piloteista. Sillä on merkittävä rooli tiennäyttäjänä älykkään liikkumisen ja älykkään kaupungin pilotoinnissa. Projektin avulla kaupungit ovat saaneet toteutettua tulevaisuuden palveluiden kannalta kriittisiä datan avaamisia sekä luoneet yhteistyötapoja ja -käytäntöjä kaupunkienvälisessä yhteistyössä. Hankkeessa ovat olleet mukana Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu. Hanketta on koordinoinut Tampereen yliopisto.

 

LIIRA-hankkeen tuloksia esitellään Tampereella 20.-21.9 järjestettävässä Mindtrek 2017 -tapahtumassa. LIIRA:n sessio pidetään Sopraano-salissa 20.9. klo 10.45-11.30. Liira-hankkeen onnistumisia ja parhaita käytäntöjä esittelevät Marko Luomi (HERE Technologies), Lauri Uski (Helsingin kaupunki), Mika Kulmala (Tampereen kaupunki), Seppo Kemppainen (Turun kaupunki), Harri Vaarala (Oulun kaupunki) sekä Jukka-Pekka Alanissi (Dynniq Finland Oy). 

 

Ilman reaaliaikaista ja kattavaa dataa ei synny saumattomia matkaketjuja tai uusia fiksuja liikkumispalveluita. Olipa kyse mistä tahansa älyliikenteen ratkaisusta, kuten MaaS-palveluista, älykkäästä pysäköinnistä, reaaliaikaisesta liikennevirtojen ohjaamisesta tai tehokkaasta joukkoliikenteestä, kaikki nämä palvelut tarvitsevat toimiakseen luotettavan ja kattavan reaaliaikadatan.

 

Vaikka liikennedatan digitalisointi etenee vauhdilla, huomio on keskitettävä datan saatavuuteen ja jakeluun. Tämän vuoksi LIIRA-hankkeessa kaupungit ovat luoneet yhteisiä käytäntöjä ja pilotoineet reaaliaikaisten datavarantojen rajapintoja kehittyvien palveluiden tarpeisiin.

Tervetuloa ja nähdään Mindtrekissä

 

LIIRA-hankkeen puolesta

 

Johanna Joensuu

Projektipäällikkö (Liira)

Johtamiskorkeakoulu

Tampereen yliopisto

 

Klikkaa mukaan tapahtuman Facebook-sivulle.

LIIRA esillä myös Mindtrekin blogissa.